Ekaterina Kochiashvili
Ekaterina

Over mij zelf

Ekaterina Kochiashvili (1983) is het tweede lid van de VNE die geboren en opgegroeid is in Georgië. Inmiddels woont ze al zo’n 14 jaar in Nederland met haar partner, een ICT specialist, nu in Nijmegen. Zij groeide op in Tbilisi in een kunstzinnig gezin, haar beide ouders waren kunstenaars en hadden het atelier bij het huis.

De eigen dynamiek, het ambachtelijke werk en creatieve sfeer boeide van jongs af aan. Regelmatig was zij dan ook in dit atelier te vinden om mee te doen en zelf mooie dingen te maken.

Emailleren doet ze nu al meer dan 20 jaar. Het was dan ook geen verrassing dat zij na haar middelbare schoolopleiding naar de Academy of Arts in Tbilisi ging. Daar leerde zij veel over de kunst van edelsmeden en emailleren. De meeste interesse ging uit naar de sprankelende schoonheid van cloisonné emaille techniek. In Georgië is deze kunstvorm al eeuwenlang  populair. De karakteristieke stijl is beroemd over de hele wereld.

Ekaterina ontwerpt, vervaardigt en emailleert gouden en zilveren sieraden waarin de fraaie Georgische cloisonnė karakteristieken herkenbaar zijn.

De eerste kennismaking met de VNE was er al in het laatste jaar dat het museum in Ravenstein nog open was. Ze mist het museum erg. Haar sieraden worden op het ogenblik alleen verkocht via Goudsmederij Ronald Reijnen in Nijmegen. Met behulp van VNE leden hoopt zij een groter netwerk te kunnen opbouwen en via de VNE website meer bekendheid te krijgen. Zij heeft dan ook plannen om zoveel mogelijk mee te doen aan exposities en tentoonstellingen die georganiseerd worden door of met de VNE.

Ekaterina is te volgen via facebook https://m.facebook.com/kochiashviliart

GEGEVENS

Voor-en Achternaam Ekaterina Kochiashvili
E-mail info@kochiashvili.art

GALERIJ