Workshop Venster-emaille experimenteel op 8 Februari 2020

Tijdens deze workshop wordt een zilveren sieraad met open vakjes geëmailleerd zonder mika als achtergrond en zonder lijm waardoor een bijzondere heldere kwaliteit ontstaat.

Het is de bedoeling dat je naar deze workshop een eigen zilveren sieraad mee neemt die je gaat emailleren. Gebruik hiervoor het eerste gehalte zilver 925 en een plaatdikte van 1mm tot 1,3mm. Gebruik liever geen zelf gegoten zilverplaat . Maak  naar eigen ontwerp vakjes/openingen van maximaal  4mm grootte. Wil je bijvoorbeeld een ring emailleren? Hou er dan rekening mee dat de emailleeroven een temperatuur heeft van 800 graden C en solderingen dus kunnen loslaten. Zilversoldeer nummer 7 van de firma Drijfhout met een soldeertemperatuur van 800 graden C wordt hier voor gebruikt maar het blijft een risico.

Tijdens de workshop wordt alleen geëmailleerd. Er kan niet gezaagd of gevijld worden. Het sieraad moet thuis gemaakt worden. Neem je geen eigen sieraad mee en wil je toch graag de workshop volgen dan kun je een zilveren hanger die beschikbaar is van de VNE aanschaffen voor €12,50

Omdat iedereen een ander sieraad heeft is de aanpak van deze techniek voor iedereen anders wat betreft de brandtijden. En daarom is dit een experimentele workshop.

Deze workshop is voor degenen die al eerder geëmailleerd hebben maar verdere ervaring is niet nodig.

Deze workshop wordt door Anne-Marie Huf en Maria Berreklouw gegeven.

Het Eemhuis(lokaal 4) – Adres:  Eemplein 71-75, Postcode: 3812 EA Plaats:  Amersfoort

(van 09:30 tot 16:00h)

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.