Webmaster

Webmaster

Mail de Webmaster

Workshop vensteremaille experimenteel


   

 

Werk van Maria Berreklouw en Anne-Marie Huf.

Tijdens deze workshop wordt een zilveren sieraad met open vakjes geëmailleerd zonder mica als achtergrond en zonder lijm waardoor een bijzondere heldere kwaliteit ontstaat.

Het is de bedoeling dat je voor deze workshop een eigen zilveren sieraad mee neemt om te emailleren. Gebruik hiervoor het eerste gehalte zilver 925 en een plaatdikte van 1mm tot 1,3mm. Maak hierin naar eigen ontwerp vakjes/openingen van maximaal  4mm grootte. Wil je bijvoorbeeld een ring emailleren? Hou er dan rekening mee dat de emailleeroven een temperatuur heeft van 800 graden C en solderingen dus kunnen loslaten. Zilversoldeer nummer 7 van de firma Drijfhout met een soldeertemperatuur van 800 graden C wordt hier voor gebruikt maar het blijft een risico.

Tijdens de workshop wordt alleen geëmailleerd. Er kan niet gezaagd of gevijld worden. Het sieraad moet thuis gemaakt worden. Neem je geen eigen sieraad mee en wil je toch graag de workshop volgen dan kun je een zilveren hanger die beschikbaar is van de VNE aanschaffen voor €10,-

 

Set hangers gemaakt tijdens een eerdere workshop vensteremaille.

Omdat iedereen een ander sieraad heeft is de aanpak van deze techniek voor iedereen anders wat betreft de brandtijden. En daarom is dit een experimentele workshop.

Deze workshop is voor degenen die al eerder geëmailleerd hebben maar ervaring met de venster-emaille techniek is niet persé nodig.


Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.

Scroll Up
Share This