Webmaster

Webmaster

Mail de Webmaster

Samenwerkdagen in Andelst en Haarlem

mei 15, 2018 by

Tijdens de laatste vergadering van het bestuur met de commissies is het besloten om dagen te organiseren waarop leden met elkaar kunnen samenwerken. Het zijn geen workshops, iedereen werkt aan zijn/haar eigen  werk. Juist door het samen te werken aan verschillende dingen, kunnen we elkaar inspireren en helpen.

Tot nu toe hebben er twee samenwerkdagen plaatsgevonden.

De eerste was op 14 april in Smederij Cornelis Pronk in Andelst. Er waren vier leden die hebben daar de hele dag gewerkt, elk aan iets anders: het zagen van grote afbeeldingen met een elektrische figuurzaag, maken van een spuitcabine, een ijzeren geraamte bedekken met geëmailleerde stukken koper en experimenteren met open vlam.

Smederij Pronk is heel goed geoutilleerd werkplaats met veel apparatuur en gereedschap om metalen delen te kunnen bewerken. Hierin is dit een mooie aanvulling op Keramikos (waar men kan alleen emailleren) en waar er op 28 april eveneens een samenwerkdag is gehouden.

Bij Keramikos heeft de vereniging al enkele jaren twee grote ovens staan en wat emaillepoeders. Er waren tien deelnemers. Iedereen bracht zijn/haar eigen materiaal mee. Er werd aan heel uiteenlopende dingen gewerkt: schilderen met emaille, industrie emaille op staal- plaat en bakjes, tekenen met de ringeloor, transfers, cloisonné,  experimenteren met sjablonen op koperoxide en flux. Het was een heel levendig geheel, met veel uitwisseling van kennis en tips.

Allebei de dagen waren zeer succesvol, en we hopen op meer, en een op een groot opkomst van leden. Iedereen is welkom!

Enkele foto’s uit Andelst…

  

  

 

en enkele uit Keramikos …

   

 

   

 

  

 

voor info en foto’s Andelst- dank aan Jan vd Velden

voor foto’s Haarlem- dank aan Gerard Hagen

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Scroll Up
Share This