Webmaster

Webmaster

Mail de Webmaster

Workshop ontwerpen van 3D objecten

apr 15, 2019 by

Zaterdag 6 april was het zo ver en zaten we met z’n vijven in de Scholen voor Kunst in Amersfoort om ons samen met Dorine te wagen aan het ontwerpen van 3-dimensionale werken. De focus was op ontwerpen, niet emailleren. Ons doel was om uit stukken klein genoeg voor een emailleeroven een 3-dimensionaal object te maken.

We begonnen met het maken van papieren constructies door onderdelen te knippen en ze aan elkaar te verbinden door ze in elkaar schuiven. En dan kijken wat er gebeurt bij kleine veranderingen, of hoe je de stevigheid van een bouwsel vergroot door iets anders knippen.

Daarna oefenden we met bouwsels van papier en takjes, daarbij steeds in het oog houdend dat het geheel 3-dimensionaal is, en dus vanuit alle mogelijke perspectieven interessant moet zijn. Met deze oefeningen hebben we een inzicht gekregen in hoe je een groot 3-dimensionaal object kan ontwerpen en uit gemaillerede onderdelen in elkaar zetten om één groot object te krijgen. Heel interessant en stimulerend allemaal.

’s Middags was er ook tijd om één van de papieren ontwerpen in koperfolie uit te voeren en te emailleren. Een deel van de deelnemers heeft iets van koperfolie gemaakt en geëmailleerd, al was het niet precies één van de eigen papieren ontwerpen. We hebben in ieder geval de basis om zelf verder te gaan en aan iets nieuws te beginnen: het maken van een geëmailleerd 3-D object.

 

Hier zijn enkele impressies van de workshop. Vanwege privacy-overwegingen staan de gezichten van de deelnemers niet op de foto’s.

 

       

 

        

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Scroll Up
Share This